ToppText

Enhetsfrakt 29 kr inom Sverige. Fraktfritt vid order på 1000 kr eller mer.

Martinus, Darwin och intelligent design : en ny evolutionsteori

330 kr
Lagerstatus: I lager

Darwin utgår från en gradvis utveckling, som sker i kraft av naturlig selektion. Intelligent design försöker att rent vetenskapligt visa på att det finns en större intelligens bakom all skapelse. Föredragshållaren Ole Therkelsen, lektor i kemi och biologi, ställer mot dessa två teorier upp en tredje förklaringsmodell för de komplexa organismerna i naturen, för livets uppkomst och beskaffenhet, nämligen Martinus kosmologi.

Martinus (1890-1981) ser världsalltet som ett allomfattande levande väsen, som vi alla lever i, där livsupplevelsen äger rum genom en oändlig utveckling. Här är kontrasterna ljus och mörker, behag och obehag, gott och ont absolut nödvändiga för en ständig förnyelse av medvetandet.

Martinus utvecklingslära har i stort sett inte beaktats under de senaste årens skapelsedebatt. Den erbjuder en intressant och perspektivrik infallsvinkel och underbygger både darwinismens och intelligent designteorins position och berättigande. Martinus argumenterar för en evolution som är baserad på de levande väsendenas eget medvetande och erfarenhetsskapande, och han ger en inblick i människans framtida utveckling mot fullkomlighet.

Boken belyser en lång rad frågor om MARTINUS, DARWIN OCH INTELLIGENT DESIGN och vänder sig till alla som intresserar sig för utveckling, oavsett om det är utifrån en naturvetenskaplig, andlig eller religiös synvinkel. Boken kan också läsas som en introduktion till Martinus kosmologi.

Specifikationer
Författare Ole Therkelsen
Mediatyp Häftad
Utgiven 2009-09-01
Förlag Världsbild Förlag AB
Översättare Mona Rehn Ekeback
Sidantal 316
Vikt 480 g
Mått 140 x 216 x 26 mm
Språk Svenska
Artikelkod 75935
Översättare Helen Claesson
ISBN 9789185132829
Titel Martinus, Darwin och intelligent design : en ny evolutionsteori