ToppText

Enhetsfrakt 29 kr inom Sverige. Fraktfritt vid order på 1000 kr eller mer.

Symbol 16: Evighetskroppen

Symbol nr 16

Symbolen visar i sin helhet det levande väsendet.

  • Den vita triangeln i mitten symboliserar detta väsens jag, som är den fasta punkten i de utsända och återvändande rörelserna.
  • Det vita flammkorset skall beteckna att de levande varelsernas evighetskropp vid varje tidpunkt är absolut fullkomligt. Den är i sin helhet evigt i balans. Alla över- och underbalanser kan bara förekomma som lokala företeelser i evighetskroppen.
  • De många violetta cirkelbanor eller kretsloppen som utgår ifrån och kommer tillbaka till jaget, symboliserar alla de olika rörelseformer som det levande väsendets skapade organ, kroppar, manifestationer och livsupplevelse utgör.
  • Det största kretslopp som ett väsen kan uppleva inom ett fysiskt jordliv, är just upplevelsen av detta jordeliv. Det är i sig själv en rörelseform som utgår från jaget och återvänder till jaget.
  • På symbolen är kretsloppen representerat i fyra storlekar. Det skall endast symbolisera att kretsloppen framträder i olika storlekar. Det förekommer kretslopp av mikroskopisk karaktär och kretslopp som sträcker sig genom miljoner och åter miljoner av år.
  • Evighetskroppen består av alla existerande rörelseformer.

Se i övrigt symbolförklaringen av symbol nr. 16 i Den eviga världsbilden del 1.

© Martinus Institut 1981

För ordningens skull vill vi påminna om att symbolerna omfattas av copyrighten för Martinus verk och får därför inte utan särskilt tillstånd kopieras eller återgivas på nätet.